Még az idén jön az elektromos Ford Transit

2020.10.29. 11:17

Jim Farley, a Ford vezérigazgatója beszélt a Transit tisztán elektromos változatáról, amely még az idén bemutatkozik, bár forgalomba valószínűleg csak jövőre kerül.

etransit pv

A típusról a harmadik negyedéves beszámoló során esett szó, és bár részleteket Farley egyelőre nem mondott, azt leszögezte, hogy az elektromos Transit ára dollárban nem éri el a hat számjegyet, sőt, úgy fogalmazott, hogy ellenállhatatlan ára lesz. Emellett azt is megemlítette, hogy igyekeznek majd teljes szolgáltatást nyújtani, ami magában foglalja az autón kívül a töltőhálózatot, illetve a rendszeres szoftverfrissítéseket is.

Egyetlen körvonalrajz szolgál előzetesül, ezen azonban jól felismerhetően a legnagyobb Transit változat látható, ami olyan szempontból logikus, hogy ez a változat egyaránt népszerű Európában és Észak-Amerikában is, így valószínűleg hamarabb felfuttatható egy drága elektromos kivitel gyártása, mint a kisebb Transit változatoké.

Farley szavai alapján már november folyamán számíthatunk a típus premierjére, így hamarosan kiderülnek a típusról a ma még hiányzó részletek. A Ford eddig csak konnektoros hibrid változatban kínált furgonokat, ezzel viszont némi késésben van a konkurenciához képest, Európában legalábbis biztosan, ahol többek közt a Fiat, a PSA, a Renault, a Mercedes és a Nissan is kínál tisztán elektromos furgonokat a haszonjármű-piac fontosabb szereplői közül.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.