Toyota RAV4 teszteket szervez... a Nissan

2020.11.10. 06:17

Az amerikai Nissan annyira biztos az új Rogue kiválóságában, hogy összehasonlító vezetéseken emelnék ki azt a legnagyobb konkurenssel.

A Nissan nagy erőkkel dolgozik rajta, hogy növelje az eladásait Észak-Amerkában, és az egyik legfontosabb fegyverük ebben a vadiúj Rogue, a Nissan Xtrail amerikai megfelelője, amelyet a nyáron mutattak be, és mostanság kezdenek forgalmazni az Egyesült Államokban.

A Nissan amerikai sales-tevékenységért felelős alelnöke, Judy Wheeler szerint az ötlet biztosan jól működik majd: „Tudjuk, hogy a vásárlók, akik egymás mellett látják majd a RAV4-est és a Rogue-ot, el lesznek ragadtatva a mi fejlettebb technológiánkat, prémium formatervünket, és általában, az általuk kínált kiemelkedő ár-érték arányt látva.” - mondta. Egyes szakértők azonban úgy vélik, hogy a stratégia nem veszélytelen, hiszen lehetséges, hogy a vásárlók egy jó része másként értékeli majd a tapasztaltakat, mint ahogy a Nissannál várják, és átmegy a szomszédba Toyotát vásárolni.

A Toyotánál, bár tudnak a Nissan nagy ötletéről, ugyanezen az alapon nem aggódnak. Azt mondják, a RAV4 most is piacvezető, és bőven elég jó autó ahhoz, hogy kiállja az összehasonlítást.