Megmutatták az új Renault Kangoot és Expresst

2020.11.12. 15:29

A Renault az alapjaitól tervezte át a Kangoo családot, a típusra eddig jellemző mókás részletekből mostanra nem sok maradt. Egyszerű és semleges, bár divatos formatervet kap majd, aki ezt a típust választja.

A képen is látható, hogy többféle változatot terveznek bemutatni: a Kangoo nevet a drágább változatokon használják majd. Kangoo Van néven érkezik a teherszállító, Kangoo néven a személyszállító kivitel. A legolcsóbb kiviteleket Express néven dobják piacra, ebből Európában csak a Van utónevű furgon kivitel lesz kapható, a személyszállítót kifejezetten Európán kívüli piacoknak tartogatják. A Kangoo Van-ből természetesen készül elektromos Z.E. változat, ahogy az elődmodellből is.

Egyelőre viszonylag kevés műszaki adatot hoztak nyilvánosságra. Ezek között van, hogy a rövidebb változat raktere 3,3-3,7 köbméteres lesz, a hosszabbé pedig 4,2-4,9 köbméteres. Ezen felül az is kiderült, hogy a Kangoo két oldalajtaja közbenső tetőoszlop nélkül készül majd, így minden eddiginél szélesebb, bő 1,4 méteres nyíláson át lehet a rakteret pakolni.

A típus teljes bemutatását 2021 tavaszára ígérik, addig várhatóan kiderülnek a most még hiányzó részletek is.