Szuperritka sportkocsit tessék, csak párban!

2020.12.05. 07:19

Az R-Reforged nevű brit cég egészen szokatlan vállalkozásba fogott: megszerezték az Aston Martin és a Zagato engedélyét a két cég egyik közös modelljének újra forgalmazására, és egy kisebb, 20+20 darabos sorozat teljes felújításába fognak.

Az Aston Martin V12 Zagatók, amelyeket eredetileg 2011-ben mutattak be és 2012-től gyártottak, elég jelentős korszerűsítésen esnek át. Az 5,9 literes Aston Martin motor teljesítményét 525-ről 600 lóerőre növelik, a fix hátsó szárnyakat a formába simuló aktív légterelőkkel helyettesítik, egy centit ültetnek és kettőt szélesítenek a futóművön, és elvégeznek még egy csomó kisebb-nagyobb változtatást: összességében vagy ötszáz alkatrészt cserélnek vadonatújra.

A legszokatlanabb mégis az, hogy ezek az alaposan megújított klasszikusok csak párban lesznek kaphatók: egy kupét és egy nyitott Speedstert adnak 1,75 millió angol fontért, ami úgy 695 millió forintnak felelne meg. A húsz készletből 19-et kínálnak eladásra: az első pár Andrea Zagato gyűjteményét gyarapítja majd.

Természetesen ennyi pénzért már teljes testre szabhatóság jár: a színeket, kárpitokat és egyéb részleteket a vásárló választhatja meg teljesen szabadon, és persze egyedi kívánságokat is teljesít az R-Reforged.

A páros megközelítés más területeken nem ismeretlen – vadászpuskák esetében nagyon gyakori az egyedi rendelésre készített sörétes és golyós páros, ami így együtt képvisel igazán nagy értéket – sportkocsik esetében viszont először hallunk ilyesmiről.