A Renault-tól jön a Ford új tervezési vezetője

2021.01.26. 13:38

Moray Callum nyugdíjba megy a Ford formatervezési alelnöki székéből, de már meg is van az utódja, aki nem kisebb név az autótervezők között.

Moray Callum
Moray Callum

A Ford tervezési tevékenységeit irányító alelnök, Moray Callum hosszú pályafutása nagy részét a Fordnál töltötte: bár 1982-ben a Chryslernél kezdett, 1988-tól már a detroiti óriáscéghez tartozó Ghia foglalkoztatta külső tanácsadóként. 1995-től dolgozott a Fordnál, 2001-től a Mazda eredményes formai megújítását irányította, 2006-tól pedig újra a Ford foglalkoztatta, egyre magasabb pozícióban.

Anthony Lo
Anthony Lo

A 62 éves szakember a formatervezési alelnöki posztról vonul vissza május elején, amelyet egy másik legendás tervező, Anthony Lo vesz át. Ő a Lotusnál kezdte a pályafutását – többek közt a Lotus Omega tervezésével – majd dolgozott az Audinál, a Mercedesnél, a Saabnál és a General Motorsnál is. Jelenleg épp a Renault-nál formatervezési alelnök, ahol viszont lett mostanság némi megmondóember-túltengés ezen a vonalon - nem csoda, hogy április 1-től Lo a Fordnál folytatja.