Malajziában épít gyárat a Porsche?

2021.02.09. 13:28

Egyelőre csak a helyi sajtóban jelentek meg hírek a leendő Porsche gyárról, de elég sok konkrét részlettel ahhoz, hogy a sztori megalapozottnak tűnjön.

macanfactory

A maláj The Edge Weekly híre szerint a Porsche egy Inokom nevű helyi céggel közösen hoz létre gyárat Malajziában: a telephely felépítését a helyi partner vállalná, a Porsche pedig az autógyártó berendezésekkel járul hozzá a termelés beindításához. Emellett állítólag jelentős kedvezményeket is kapott a cég a pénzügyminisztériumtól, annak érdekében, hogy Malajziát válassza a befektetés helyszínéül.

A régióban az utóbbi évtizedek során Indonézia és Thaiföld népszerűbb gyárépítési helyszín volt Malajziánál, és ezen állítólag minden eszközzel igyekeznek változtatni a helyi politikusok. A maláj tulajdonú Protonon kívül a Mercedes és a BMW rendelkezik egy-egy összeszerelő üzemmel az országban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.