Véget érhet az Audi A1 pályafutása

2021.02.11. 09:09

Markus Duesmann, az Audi vezetője az E-tron GT premierje kapcsán említette meg, hogy jelenleg épp az A1 sorsa a legbizonytalanabb a cégnél.

„Egyelőre latolgatjuk, hogy mit kellene tenni a kisautó-szegmensben... Van olyan márka (a cégcsoporton belül) amely igen sikeres a szegmensben, nagyon nagy eladási számokkal, így az A1-es létjogosultsága is kérdésessé vált.” - mondta az Audi vezérigazgatója, majd azt is megpendítette, bár egyelőre szigorúan feltételes módban, hogy a Q2 veheti át az alapmodell szerepét a kínálatban.

Az A1-es eladási számai is mutatják, hogy mi okoz fejfájást az Audi vezetésének: a típus, amely műszaki értelemben nem nagyon tér el a VW Polótól, az első generáció idején stabilan hozott több mint 90 ezer vásárlót évente, 2016 óta viszont csökkennek az eladások, tavaly már 60 ezret sem rendeltek az A1-esből. Emellett a viszonylag olcsó modellen a haszon is kevesebb, mint az átlagos Audin. Így könnyen lehet, hogy a típuson már a modellciklus közepén esedékes frissítést sem végzik el.