Már autót is kínál a Lidl

2021.03.02. 18:11

A Lidl profilja elsősorban persze az élelmiszer-forgalmazás marad, de ahogy szerszámokat és autós kiegészítőket is kínálnak, Németországban most néhány autótípust is meg lehet venni a cégen keresztül.

A választék elég vegyes: a Kia Stonic, valamint a Renault Twingo és Clio egyes változatait vették fel a kínálatba. A koreai szabadidő-autóból az ezres, turbós, 100 lóerős változatot kínálják kézi váltóval és Vision felszereltséggel. A Twingóból és a Clióból a 65 lóerős alapkivitel kapható.

Az árak viszonylag kedvezőek: a díj a két Renault esetében 99 és 109 euró havonta, a Stonicot pedig 135 euró/hó díjért lehet lízingelni. Az előbbi esetben négy év a futamidő 10 ezer km-es évi futás mellett, míg az utóbbi szerződést két vagy három évre kötik.

Ahogy az a vegyes választék alapján is sejthető, a Lidl nem az autógyártókkal került partneri viszonyba, hanem a lízingcégekkel: a Vehiculum és a Sixt Leasing nevű vállalatokkal. Az interneten rendelhető autókat egyelőre három városban lehet átvenni, Berlinben, Egelsbachban és Münchenben, de – és nyilván sokan választják ezt a lehetőséget – némi felárért házhoz is rendelhetők.

Ilyen szolgáltatás itthon egyelőre persze nincsen, és csak találgatni lehet, hogy lesz-e, bár ha a fizetőképes keresletet nézzük, erre viszonylag kevés az esély.