Drámai minőségjavítást ígér a Jaguar Land Rover

2021.03.04. 10:24

Elég komoly megújulási programot hirdetett a brit autógyártó, amelynek része a felesleges kapacitások leépítése, és a modellválaszték átalakítása mellett még egy lényeges programpont: a minőségbiztosítás javítása.

1

Thierry Bollore vezérigazgató azt nyilatkozta, hogy drámai javulást szeretnének elérni ezen a téren, mert jelenleg ez az egyik legnagyobb eladáscsökkentő tényező a cégnél. „A vásárlóink elégedetlensége igazán káros volt a természetes eladásainkra nézve. Több, mint évi 100 ezer autóval több fogyhatna.” - nyilatkozta Bollore az Automotive News-nak adott interjúban. A JLR minőségi szintjét egyébként jól jellemzi, hogy évek óta bérelt helye van mind a Jaguarnak, mind a Land Rovernek az autók minőségét vizsgáló J.D. Power felmérések márkalistájának legvégén.

Bollore azt ígéri, hogy ezen már az idén változtatnak, de hosszabb távon még jelentősebb javulást ígér – állítólag igyekeznek egyszerűsíteni a modellek gyártási eljárásain, ami természetes módon a hibák számának csökkenését hozhatja magával.