Ön- és közveszélyes autószállítókat fogtak a nagyszombati rendőrök

2021.05.13. 11:48

A Trnavai Rendőrkapitányság tette közzé a Facebookon ezt a néhány felvételt, amely újabb bizonyíték rá, hogy a hülyeség nemzetközi, és a közlekedésben is bárhol felütheti a fejét.

TOTO NIE JE FOTOMONTÁŽ, ALE REALITA POLICAJTI PMJ RAZOM PREVOZ UKONČILI Vodiča zastavili na JV obchvate mesta Trnava a...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Wednesday, May 12, 2021

Ezúttal egy olyan autósra bukkantak a városi elkerülőn, aki autója tetejére rögzítve szállított egy másik, bontásra szánt járművet. Az első generációs Focus tetőszerkezete ugyan elbírta a spaniferrel rögzített Peugeot 206 CC roncsot, de ez azért olyasmi, amire épeszű ember aligha tenné rá az életét.

A legtöbb autó tetejét úgy méretezik, hogy boruláskor a saját súlya alatt ne roskadjon össze. Alighanem ennek köszönhető, hogy a Focus kibírta a rápakolt másik autót, de ebben az öreg Ford tulajdonosa nem lehetett biztos. Elég, ha a tetőoszlopok némelyikén megjelenik némi korrózió – ami a kombi szomorú állapotát látva valós lehetőségnek tűnik – és simán rászakadhat a tető az utastérre. Hőseink ettől láthatóan nem tartottak: nem is egy fő ült az autóban, amikor a rendőrség félreállította, a fedélzeti kamera felvételén egyértelműen kivehető, hogy öten voltak.

A rendőrség szerint egyébként a felvásárolt roncsot vitték volna bontani, de úgy tűnik, egy utánfutós körre már sajnálták az időt vagy a pénzt. A nagyszerű ötlet eredménye viszont vaskos bírság lesz, és a rendőrség közleménye szerint nem csak a Peugeot miatt: a Focust is alkalmatlannak találták a további közlekedésre.