Megmutatták a Hummer őrült üzemmódját

2021.07.02. 12:27

Az ezer lóerős elektromos pickup révén a General Motors látványosan igyekszik túllicitálni a Teslát, és úgy néz ki, a dedikált gyorsuló üzemmód ötletét is gátlástalanul a magukévá tették.

A Tesla Model S Ludicrous módjának mintájára itt egy úgynevezett Watt to Freedom üzemmód kapcsolható be. Már a névnél is érdemes megállni egy pillanatra: a lényeg a rövidítésben van, hiszen a WTF hagyományosan a what the fuck? – szabad fordításban mi a f*sz? - felkiáltást/kérdést takarja, amit hagyományosan erőteljes élmények hatására alkalmaznak angolszász nyelvterületen.

A pozőr-üzemmód hasznos része az, hogy 2 hüvelykkel, azaz 5,1 centivel leülteti az autót, így az gyorsulás közben kisebbet bólint, és általában is stabilabban viselkedik. Emellett van a WTF módnak pozőr oldala is: az autó visszaszámlál, emellett a képernyőn spéci animáció jelenik meg, a Bose hifi pedig hangeffektekkel festi alá a gyorsulás-élményt.

Ez utóbbi tényleg elég intenzívnek ígérkezik: a GMC Hummer állítólag úgy 3 másodperc alatt érheti el a 96 km/h-t, ami ugyan gyengébb a leggyorsabb Teslák gyorsulásánál, de ilyen méretű autótól tényleg példátlan dinamikát jelent.

A GMC Hummer első változatát, a 112 ezer dolláros Edition 1-et még az idén ősszel elkezdik forgalmazni, az elérhetőbb változatok pedig fokozatosan érkeznek majd 2022 és 2024 között.