Megmutatták a végleges Pininfarina Battistát

2021.08.12. 12:31

Bő két éve, hogy először láttuk, még prototípusként a Pininfarina önálló sportkocsiját. Azóta gyártásra éretté csiszolták a konstrukciót, most pedig ezzel indították el a Monterey Car Week nevű kaliforniai rendezvénysorozatot.

A formatervet láthatóan igyekeztek békén hagyni a fejlesztési folyamat során, egyedül a karosszérián vágott hűtőnyílások tűnnek határozottan nagyobbnak, sőt, az autó orrán egy helyett két nagy kilépőnyílást alakítottak ki. Itt valószínűleg már nem az esztétikai megfontolások döntöttek, hanem hajtásrendszer valós hűtési igénye.

Az adatok nem változtak érdemben: a Pininfarina szerint a Rimac segítségével kifejlesztett hajtás több mint 1900 lóerős, 2 másodpercen belül gyorsítja az autót százra, és 350 km/h-s végsebességet biztosít. Az akkumulátor 120 kWh-s, elvben 500 km tehető meg vele két töltés között, és akár 180 kW-tal is tölthető.

A végső Battistát elsőként a Black Exposed Signature Carbon Edition nevű kivitelben mutatták meg, ami látható karbonszál-mintás karosszériát jelent, de később állítólag megmutatják a Battista Anniversario modellt is, amely két árnyalatú fényezéssel készül, és igazán ritka lesz: míg Battistából 150 példányt terveznek gyártani, az Anniversario-ból összesen öt darab készül, és az sem lenne meglepő, ha ezeknek már mind lenne is gazdája.