Négy újabb elektromos BMW várható

2021.08.27. 06:04

Az Autonews híre szerint 2023-ig négy újabb, tisztán elektromos modell várható a BMW-től, méghozzá négy meghatározó modell alapjaira.

bmw-7-electric.png

Jövőre a 7-es sorozat, és az X1-es kap tisztán elektromos változatot a benzinesek mellé, 2023-ra pedig az 5-ös BMW-ből, illetve a Mini Countryman típusából készülhet elektromos kivitel.

Így a már ismert elektromos BMW-kkel, az iX3-assal, i4-essel, az iX-szel és Mini Cooper SE-vel hat elektromos BMW és két elektromos Mini lesz a kínálatban.

Egyelőre a már meglevő, alapvetően benzines modellekhez tervezett műszaki alapokat átalakításával készülnek a BMW elektromos modelljei, de úgy tudni, már dolgoznak egy olyan új platformon, amelynek a tervezésekor figyelembe veszik a villanyautók konstrukciós igényeit is. Ezzel együtt a BMW kétségtelenül biztonsági játékot játszik: még ez a Neue Klasse néven ismert, és a tervek szerint 2025-re gyártásba kerülő építőkészlet is alkalmas lesz dugattyús motoros autók alapjának.

E tervek alapján a BMW vezetése arra számít, hogy 2025-re az összes eladásaik negyedét teszik majd ki tisztán elektromos autók, míg 2030-ra ez az arány elérheti az 50%-ot is.