Elmarad a Maserati Grecale idei bemutatója

2021.10.18. 15:17

A Maserati szerint egyszerűen nem tudnák kielégíteni a várható igényeket, ha most mutatnák be a Grecale típust.

grecale blur

Az új Grecale tulajdonképp az Alfa Romeo Stelvio elegánsabb, drágább testvérmodellje lenne, amelyet az idén, november közepén terveztek bemutatni. A Porsche Macan közvetlen vetélytársának szánt modelltől a Maserati eladások drámai növekedését várnák, ám ha a gyáriak várakozásainak megfelelően alakulna a típus iránti érdeklődés, akkor a jelenlegi csiphiány miatt nem kivételes üzleti siker lenne az eredmény, hanem hosszú várólisták, és a rendeléseiket visszamondó, elégedetlen vevők.

A tervek szerint ezért csak jövő tavasszal tartják meg a premiert, abban a reményben, hogy szűk fél év alatt enyhülhet a hiány, és zökkenőmentesen indulhat a Grecale karrierje.

Nem ez az egyetlen új modell, amelynek a bemutatása csúszik az új Stellantis vezetés alatt. Az Alfa Romeo új alapmodelljét, a Tonale típust is csak jövő márciusban mutatják be. Ott állítólag más okok is közrejátszottak, az új cégvezetés állítólag elvégeztetett néhány módosítást az autón, amelyet a korábbi tervek szerint már 2021 elején bemutattak volna végleges formájában.