Olaszország betilthatja a dohányzást az autóban

2021.10.25. 14:23

A közlekedési szabályok módosítására készül az olasz parlament, reagálva az utóbbi évek változásaira. Az elektromos rollerek szabályozása és a vezetés közbeni telefonálás büntetésének szigorítása mellett a teljes dohányzási tilalom bevezetése is a javaslatok között szerepel.

smokincar

Jelenleg Olaszországban is hasonló szabályozás van érvényben, mint nálunk, vagy a legtöbb más EU tagországban. Eszerint akkor tilos dohányozni az autóban, ha kiskorú, vagy várandós anyuka is a járműben utazik. A teljes tiltással azonban Olaszország lenne az első az Unión belül.

A tervezetben egyéb szigorítások is szerepelnek. Ilyen például, hogy az elektromos rollereket bizonyos területekről ki lehetne tiltani, sőt, felmerült annak a lehetősége is, hogy kötelező legyen rajtuk a bukósisak használata.

Emellett szigorúbban lépnének fel a vezetés közben telefonálókkal szemben is: a tervek szerint közel a háromszorosára emelnék a bírságok lehetséges összegét, sőt, az ismételt elkövetés miatt a jogosítván bevonását is lehetővé tenné a tervezet.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.