Ilyen lesz a következő Ford Mondeo

2021.11.09. 14:29

Észak-Amerikában és Európában egyre kevésbé jó üzlet hagyományos személyautót árulni, de Kína továbbra is tárt karokkal várja a régi vágású szedánokat. A Mondeo utódja is Kínában lepleződött le, a kötelező hatósági vizsgálatok kapcsán.

A képek alapján egyértelmű, hogy egy gyökeresen új típusról van szó. Az előző Mondeóhoz egyetlen részletében sem hasonlít, inkább emlékeztet az ötajtós, terepjárós stílusjegyeket hordozó Evosra, amelyet szintén Kínában mutattak be áprilisban, és hangsúlyozottan csak oda szánnak.

A szedán változat egyébként sok helyen felismerhetően ugyanazokból a karosszériaelemekből épül fel, de alacsonyabb, kevesebb fekete műanyaggal körben, és a hagyományos, hármas osztású karosszériával.

A kiszivárgott információkból az is kiderül, hogy az új modell 2,94 méteres tengelytávú, és 4,94 méter hosszú lesz, azaz valamivel hosszabb, mint az épp kifutó európai előd. Egyelőre egyféle motorról lehet tudni, egy kétliteres turbós négyhengeresről, ami 235 lóerős.

Európába és Észak-Amerikába szinte biztosan nem jön ez a típus, már csak azért sem, mert ezeken a piacokon egyre markánsabb a SUV-fölény, azaz személyautó-jellegű modelleket egyre kevésbé lehet eladni. Így a Ford is ezekre támaszkodik elsősorban, és ha bővíti is az európai kínálatot, azt ebben az irányban teszi majd.