Madárszaros mennyország az elhagyott BMW-szalon

2022.03.05. 10:37

Varázslatos műfaj a pajtaleleteké, vagy ha úgy tetszik barn findoké. Egészen különös érzés látni, hogy egykor szebb napokat látott autóritkaságok, vagy éppen megannyi történetet őrző tucatmodellek kerülnek elő egy-egy fészer vagy használaton kívüli garázs mélyéről, sőt olykor akár az erdőből, a bokrok öleléséből. Most az M539 Restorations nevű Youtube-csatornát működtető srácok akadtak rá egy régóta elhagyottan álló BMW-kereskedésre és -szervizre a spanyolországi Tarragonában.

Maga a videó több mint egy órás, de úgyis hétvége van, megéri rászánni az időt. Már a nyitó képsorok is erősek: a repülő- és autóút után a nagy műhelycsarnokba benyitva az egyik sarokban egy géptető nélküli E30, mellette a csáposon egy másik kocsi, alaposan szétbontva. Mintha csak ebédszünetre mentek volna a szerelők.

02

A felhozatal bőséges és változatos: felbukkannak a videóban az E30-ak mellett E21-es hármasok, E28-as M5, V12-es E32 750i, de találnak még 850-est és dízel E34-est is. Némelyik autót ponyva védi, de a többség védtelenül áll, egyik-másik vastagon madárürülékbe burkolózva. A BMW-ken kívül Alfák, Lanciák, Citroënek, sőt NSU-k is várják a jobb sorsot.

01

Régi dilemma, és többször írtunk is a Totalcaron arról, vajon meg kell-e menteni minden öreg autót. Nyilván nem, de innen azért biztos ki lehetne választani egy-két jobb sorsra érdemes, izgalmas gépet.