A gyárban kell aludniuk a VW dolgozóinak Sanghajban

2022.03.31. 09:08

Kína egyes nagyvárosaiban a koronavírus-járvány újabb hullámával küzdenek. Ennek kapcsán Sanghaj városában területenként vezetnek be kijárási tilalmat, de hogy ettől ne álljon a földbe a gazdaság, egyes, nagyobb üzemeknek megengedik a hatóságok az úgynevezett zárt láncú működést.

vwsaic

Ez annyit jelent, hogy ha a dolgozók a gyárban maradnak a négy nap folyamán, akkor nem kell leállítani a termelést. Ebből adódik többek közt az a fura helyzet, hogy a SAIC-VW nyugat-sanghaji gyárában arra kérték a dolgozókat, készüljenek rá hálózsákokkal és matracokkal, hogy az üzemben – valószínűleg a puszta padlón – kell aludniuk az április 1-én kezdődő négy napos időszakban.

Jelenleg épp Sanghaj keleti felén van hasonló lezárás, ennek kapcsán a General Motorsnál már megszervezték a bentlakásos termelést, a Tesla ottani üzemében viszont úgy döntöttek, inkább leállítják a gyárat. Korábban a hatalmas kereskedelmi központ, Sencsen járványügyi zárlatánál is hasonlóképp tartották életben a termelést számos üzemben.