Vagyonokat érhet Schumacher Ferrarija

2022.05.16. 06:10

Ha van még egy ember Enzo Ferrarin kívül, akinek a neve egybeforrt az olasz sportkocsigyártóéval, az kétségkívül Michael Schumacher. A Formula-1 hétszeres világbajnoka a címei közül ötöt nyert a márkával, emellett pedig utcai autók fejlesztésében is szerepet vállalt. Például a Californiáéban.

Volt is ilyen autója, naná, ahogy persze számos más Ferrari is állt a garázsában az idők során. A California most eladó, így bárki megveheti, aki meg tudja fizetni, hogy birtokolhassa a Schumacher-életmű egy darabját. Egy 2009-es példányról van szó, tehát a gyártás legelső évéből származik, Argento Nürburgring Silver ezüst színben ragyog, és Grigio Gerro barnásfekete csíkok díszítik.

Van pár részlet, amelyek egyedibbé teszik a kocsit, így például a bőrülések fehér varrása, na meg a fejtámla részbe hímzett monogram. Minden más megegyezik a többi Californián látottakkal, így például a műszerfalon elhelyezett plakett, amely a Ferrari mindmáig utolsó, 2008-as konstruktőri világbajnoki címét hirdeti.

Schumi Ferrarija mindössze 15.643 kilométert futott, kiváló állapotnak örvend. Várhatóan ára is ehhez és a korábbi legendás tulajdonos hatásához igazodik majd a Boutsen Classic Cars árverésén. Egy-egy „sima” Californiáért 50-100 millió forintot kérnek manapság, kérdés, mennyit dobhat rá erre a Schumacher-faktor.