Schumacher elégedett a Ferrari Californiával

2008.07.25. 14:21

A hétszeres F1-es világbajnok a versenyzéstől ugyan visszavonult, de a Ferrari utcai modelljeinek fejlesztésében még közreműködik. A közelmúltban az új, összecsukható keménytetős Californiát tesztelte, és úgy tűnik, elégedett a végeredménnyel.

"A kezdetektől részt vettem a programban, ami roppant izgalmas, és szórakoztató volt a számomra" - vázolta Michael Schumacher jelenlegi munkájával kapcsolatos érzéseit. A Californiát a nemrégiben bemutatott F430 Scuderiával hasonlította össze, amelynek a tesztelésében és beállításában szintén részt vett. "A két autó nagyon különböző, mégis mindkettő egész különleges vezetési élményt kínál. A Scuderia természetesen sokkal extrémebb karakterű modell, amelynél a maximális teljesítmény elérése volt a cél, míg a California inkább tűnik túrakocsinak, hisz a mindennapokban is használható kényelemorientált típus. Mégis meglepően sportos, igazán jó vezetni."

Ahogy a bajnok szavaiból is kiderül, a California azokat a vásárlókat célozza, akik az F430-ast túlzottan nyersnek, kényelmetlennek találják, így mostanáig inkább Aston Martint, Porschét vagy Maseratit vásároltak. Ugyanakkor ettől a modelltől is elvárható, hogy feszesen, sportosan hajtva igazi Ferrariként viselkedjen. Schumacher szerint ezt egyértelműen sikerült elérni, és októberig, a Párizsi Autószalonon esedékes élő bemutatóig biztosan kénytelenek leszünk ennyivel beérni, hisz' addig a gyáriakon kívül másnak biztosan nem lesz módja kipróbálni az új sportkocsit.