Csúcs-Ferrari építhető a Lego következő nagy autós készletéből

2022.05.25. 16:14

Ez a negyedik nagy méretarányú, 1:8-asnak mondott készlet a Lego kínálatában. A narancssárga Porsche 911 GT3 RS, a kék-fekete Bugatti Chiron és a hirtelenzöld Lamborghini Sian után a Ferrari SP3-asa a következő a sorban, természetesen a kötelező vörös színben.

Az autó 3778 alkatrészból áll össze, ami akkor is félelmetesen nagy szám, ha az ilyen Technic készletek alkatrészeinek nagyobb részét az építőtüskék teszik ki. A kész autó durván 59 centi hosszú, 25 centi széles és 15 centi magas, azaz elég sok helyet foglal a polcon, cserébe elég részletes: állítólag tartalmazza a 12 hengeres motor reprezentációját mozgó dugattyúkkal, és egy működő, 8 fokozatú szekvenciális váltót is. Ezen kívül természetesen működő futóművet, az eredetiéhez hasonlóan felfelé nyíló ajtókat és a gyáriakra emlékeztető felniket is tartalmaz a készlet.

A Ferrari licences készletek persze soha nem voltak igazán olcsók, és ez itt még inkább igaz, hiszen ez eddig messze a legnagyobb és legkomplikáltabb mind közül. A készlet ára 399 euró lesz – ez 150 ezer forint feletti induló árat jelent – és egy könyvet is kiadtak hozzá, amely 79,99 euróért lesz megrendelhető a készlet erejéig: ebből összesen 5000 példány készül.

Így is ez lesz az SP3 birtoklásának egyik legolcsóbb módja, hiszen az eredeti, 599 példányban épülő sportautó darabjáért kétmillió euró körüli összeget kérnek. Aki részletesebben is megismerkedne a készlettel, itt elég alapos videót láthat róla.