5 millió egy diffúzorért? A Ferrari-tuning nem a csórók sportja

2022.06.15. 10:12

A Ferrari SF90 alapesetben sem egy szerény jelenség, de biztos van az a focista vagy feltörekvő fintech-milliárdos, akinek a gyári verzió nem néz ki elég vadul. Szerencsére az ő nyomorukra is van megoldás, hiszen van egy cég, ami karbon kiegészítőket kínál a Ferrarihoz.

Az 1016 Industries fekete Ferrari SF90-ese fehér kiegészítőket kapott és valóban egészen elképesztően néz ki. A cég karbonból készíti a külső elemeket, amiket az autóhoz jól passzoló, tehát messziről is jól látható áron mérnek.

Az autó elejére is el lehet locsolni egy vállalható használt autó árát: például az első toldatért 2,8 millió forintot, az első lökhárító betéteiért 2,2 millió forintot, míg az első légbeömlőkért 2,4 millió forintot kérnek. Nyilván nem csak a Ferrari orrához készülnek kiegészítők, így például van küszöbtoldat is újabb 2,8 milláért, tetőszárny 2,4 millióért és hátsó szárny 2,2 millióért. Már ezek se olcsó cuccok, a legmeredekebb mégis a nagy hátsó diffúzor ára, amiért közel 5 millió forintot kell fizetni.

A látványt mégse ezek a kiegészítők, hanem a 80-as és 90-es évek Ferrari felnijeire rezonáló felnik dobják fel igazán: az éles vonalú, hatalmas, ötágú felnik egyszerűen hibátlanok. Sajnos a cég a felnik árát nem közölte, így az is előfordulhat, hogy azokat ők is egy másik cégtől szerzik be.

A tuning ebben az esetben az optikára szorítkozik, a motorhoz és a hajtáslánchoz nem nyúltak. Mondjuk ezen a ponton nehéz is mit hozzátenni, hiszen az SF90 3,9 literes, V8-as biturbója szériában is 780 lóerőt présel ki magából, amit három villanymotorral is kiegészítettek, így a rendszerteljesítmény 1000 lóerő. Valljuk be, ahhoz nagyon elborultnak kell lenni, ha valaki ennél is többet szeretne.