Válaszolt a Miniszterelnökség: kitartanak a régi rendszámok az átállásig

2022.06.23. 18:06

Szerdán délután, olvasói észrevételek alapján írtuk meg, hogy egyes, főként nagyobb forgalmú kormányablakokban akadozik a rendszámtáblák kiadása, ugyanis a jelenleg használt formátumú azonosítók már elfogytak, míg az újabbakat július 1-jéig még nem adják ki. Ezzel kapcsolatban elküldtük megkeresésünket a Technológiai és Ipari Minisztérium Sajtóosztályának.

1010162

Ma délután postaládánkban landolt a válasz, amelyet a Miniszterelnökségi Sajtóiroda jegyez. Azt írják, a fővárosi és megyei kormányablakokban folyamatos a rendszámtáblák kiadása. Ezekből egyébként elegendő áll rendelkezésre a július 1-jei átállásig. Megnövekedett igény esetén azonnali rendeléssel, valamint más kormányablakból történő átcsoportosítással tudják biztosítani a folyamatos ügyintézést.

Pár perccel később a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. is válaszolt a kérdéseinkre. Úgy fogalmaznak, a jelenleg rendelkezésre álló készletek megfelelő biztonsággal nyújtanak hátteret az átállás időpontjáig. Jelenleg a kormányablakok részére a szokásos heti készlet több, mint kétszerese áll rendelkezésre. A rendszer felkészült az új formátumra történő átállásra, az Okmányirodai, Kormányablak hálózatban már rendelkezésre állnak az új formátumú rendszámok a 2022.07.01-től megjelenő igények kielégítésére.