Robogó a pályán: a bácsi simán felhajtott az M1-esre egy 50-essel

2022.06.28. 06:19

A Magyar Közút Insta-oldalára került fel egy elég meredek felvétel, amin az látszik, ahogy egy idős bácsi simán felhajt az M1-es autópályára egy kisméretű robogóval. Alapvetően ezzel nem lenne gond, hiszen rengeteg robogó létezik, ami maradéktalanul alkalmas az autópályás közlekedésre. Itt azonban normális közlekedés szóba se kerül, a pilóta fejében közel akkora homály van, mint a Ladás bácsiéban, aki forgalommal szemben hajtott fel a pályára.

Forrás: Magyar Közút
Forrás: Magyar Közút

Itt ugyan az irány stimmelt, de gyakorlatilag semmi más nem. Eleve a leállósávot érezte leginkább magáénak az idős pilóta, ahol – szerinte – zavartalanul tud sétatempóban poroszkálni a motorjával. A lehajtók se nagyon zavarták meg, azokon is simán folytatta az útját, aztán a záróvonalat átlépve visszatért a leállóba. Sőt, a leginkább letaglózó jelenet az volt, amikor hősünk kicsit megfáradt és megállt tornázni a leállósávban, mert miért ne.

Végülis a kamerákon viszonylag hamar észlelték a bácsit és értesítették a rendőrséget, akik a lehető leghamarabb le is kapcsolták. A robogója vélhető ötven köbcentis lehetett, amik közül egy gyengébb, négyütemű darab végsebessége – különösen, ha benne van a gyári fojtás – szánalmasan alacsony még akár városi közlekedéshez viszonyítva is. Az, hogy az autópályán közlekedőkhöz viszonyítva mennyire tűnik életveszélyesen lassúnak egy ilyen, az tökéletesen látszik a videón.

Forrás: Magyar Közút
Forrás: Magyar Közút

Azt érdemes tisztázni, hogy ötvenessel nem lehet sem autópályán, sem autóúton közlekedni – kivéve, ha van rendszáma és tud 60 km/h felett haladni, de valljuk be, ez ritka – , illetve a leállósot is kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni.

Forrás: Magyar Közút Instagram