Subaru motor egy apró Porsche 914-ben? Létezik!

2022.08.22. 06:02

Az 1972-es Porsche 914 motorját egy turbós Subaruéra cserélték, amely mintegy négy évtizeddel frissebb darab, mint az eredeti. Ennek ellenére mindkettő négyhengeres boxer, szóval talán annyira nem is őrült ötlet, mint amilyennek elsőre tűnik. Egészen pontosan egy 2,5 literes turbós boxert raktak bele, amely elvileg egy 2013-as Subaru Impreza WRX-ben kezdte életét.

Az eladó nem árul el hivatalos adatokat, de ez a motor körülbelül 265 lóerőt tudott a WRX-ben. Figyelembe véve, hogy a 914-esek kevesebb, mint 1000 kg-ot nyomnak a módosítások előtt, ez egy igen egészségesnek mondható teljesítmény egy ilyen kis géphez.

A motor erejét egy ötfokozatú, Subaru kézi váltón és egy sperren keresztül juttatja el az autó hátsó kerekeihez. A motort kovácsolt dugattyúkkal, hajtórudakkal és egyéb finomságokkal reszelték a tökéletességig – a nagyobb teljesítmény érdekében pedig kapott egy Garrett turbót, vizes intercoolert és egy egyedi motorvezérlőt is, amelyek segítségével valószínűleg jóval a gyári teljesítménye fölött tud most a kis Porbaru.

A 914-es 17 colos Fuchs felniken gurul, a stabilitásért plusz alvázmerevítőkkel és Bilstein gátlókkal látták el, a megállásban pedig Boxster fékek segítik. Az autó az Oregon állambeli Portlandben található, és augusztus 24-ig lehet rá licitálni a Bring a Trailer oldalán.