Ez veszélyes? Menet közben is lehet majd játszani a BMW-k kijelzőjén

2022.10.13. 06:05

Az utóbbi időben hatalmasat nőttek a központi kijelzők az autókban, amit a gyártók igyekeznek minél jobban kihasználni. Most a Tesla után a BMW is lehetővé teszi, hogy az autói nagy kijelzőjén játékokat futtassanak az utasok.

A német autógyártó a svájci AirConsole-lal állt össze, hogy a Curved Display fantázianevű, nagy kijelzőt tartalmazó BMW-kben játszani is lehessen. A koncepció tulajdonképpen rém egyszerű: az AirConsole szoftverén keresztül a játékok a BMW saját fedélzeti rendszerén futnak majd, irányítani pedig az utas telefonjával lehet majd azokat.

Egymás ellen is lehet majd tolni, hiszen a rendszer a többjátékos módot is támogatni fogja. A tervek szerint nagyon egyszerű, retró játékok átirataival lesznek elérhetőek, így aki a legújabb Need for speedet nyomná, az még így is kénytelen lesz magával vinni egy nagyobb teljesítményű laptopot.

A játékosok egyébként QR-kóddal tudnak majd csatlakozni a rendszerhez. Mindez 2023-tól válik majd elérhetővé. Arról egyelőre nem beszéltek, hogy mennyire vonhatja el a vezető figyelmét az, ha többen játszanak körülötte.

Forrás: BMW