Itt a frissített Alfa Romeo Giulia és Stelvio

2022.11.02. 06:03

Az Alfa Romeo 2023-ra frissíti két népszerű, de korosodó modelljét. Mindkét modell megjelenése változik, új a hűtőmaszk és az alsó légbeömlő, a leginkább látványos újdonságnak azonban a jellegzetes, hármas osztású menetfénnyel ellátott, adaptív LED mátrix technológiát használó fényszórók számítanak, amelyek a sebességhez és az aktuális menetviszonyokhoz igazítják vetítési képüket.

A frissített Giulia és Stelvio is megkapja a Tonale-ban bevezetett, NFT technológiát használó tanúsítványt, amelyben a jármű élettartamára vonatkozó adatokat rögzítik, többek között a karbantartások adatai is kiolvashatóak lesznek belőle, ami főleg a használtpiacon növelheti majd az Alfák iránti bizalmat.

Az utastér legnagyobb újdonsága a 12,3 colos képernyővel ellátott, teljesen digitális műszeregység, amely három különböző elrendezésben jelenítheti meg az adatokat.

Új funkciókat kapott az infotainment rendszer is, immár távolról, okostelefonról is vezérelhetőek egyes funkciók, például az ajtózárak nyitása és zárása, illetve vezeték nélkül (OTA) is telepíthetőek a későbbi frissítések.

A frissítéssel együtt az Alfa Romeo mindkét modellből bemutatta a sportos, Competizione limitált kiadást is, amely mindegyik motorváltozathoz konfigurálható lesz. Az exkluzív matt szürke fényezéssel és látványos alufelnikkel szerelt modellek bőrkárpitozású műszerfallal és Competizione emblémával ellátot, piros öltésekkel varrott bőrülésekkel érkeznek, a kiváló vezethetőségről pedig az aktív felfüggesztés gondoskodik.

A frissített Giulia és Stelvio 2023. februárjától lesz rendelhető, a hazai árlistát még nem közölte az importőr.

Forrás: Stellantis