Megkergették az AMG One-t a Nürburgringen – vajon mekkora lett a rekord?

2022.11.10. 11:26

2017 óta ismerjük koncepcióként, de a mai napig nehéz elhinni, hogy létezik. A Mercedes-AMG One hiperautónál kívánatosabb plug-in hibridet el sem lehet képzelni: a belső égésű motorja egy Forma 1-es autóból származó 1,6 literes, villanyturbós V6-os, a négy villanymotorral együtt 1063 lóerős összteljesítménnyel, aktív aerodinamikával, 352 km/h-s végsebességgel.

Az AMG One jóságáról semmi nem árulkodik jobban, mint hogy a Mercedes vezérigazgatója azt mondta: mikor erre az ötletre igent mondtunk, biztos részegek voltunk. A gyártás megkezdését évek óta tologatják, augusztus óta viszont már készülnek az autók, a Mercedes pedig azóta borzolja a Nürburgring-fanatikusok kedélyeit is: oké, hogy utcai autós rekordra számíthatunk, de mekkorára?

Sajnos ezt a most kirakott Facebook bejegyzésük sem árulja el, helyette gyönyörű képeket és egy új mérföldkő ígéretét adja meg. Ami gyakorlatilag biztos, hogy az AMG GT Black Series 6:43.61-es köridejénél sokkal jobbra kell számítanunk, akkor viszont a simán 6:43-at futó Porsche 911 GT2 RS rekordját is bőven maga mögé kell utasítania, kérdés persze, hogy egy ilyen technikát mennyire fogadunk el utcainak vagy a 275 darabos limitálás alapján sorozatgyártásúnak. Mindenesetre egy köridőt már nagyon szeretnénk tudni.

mercedes-amg

Frissítés! Meg is van a köridő: a teljes, 20,8 kilométeres Nürburgring Nordschleife szakasz 6:35,183 lett. Közel 8 másodpercet vert mindenre a kategóriájában.