Ha épít is SUV-t a McLaren, nem hagyományos lesz

2022.12.14. 10:36

Jó ideje tudni, hogy a McLaren új vezére, Michael Leiters egy SUV bevezetésével tervezi felrázni a márka felhozatalát. Ennek ellenére a projekt látszólag nem igazán halad. Folyton csak olyan hírek érkeznek, hogy a brit gyártó még mindig csak vizsgálja egy hobbiterepjáró lehetőségét.

Large-13443-McLaren765LTSpider

Most Jamie Corstorphine, a McLaren termékstratégiai igazgatója világított rá több más faktor mellett ennek okára is. „A legfontosabb dolog, hogy legyen egy olyan autónk, amiben elég sok a tér vagy a lehetőség arra, hogy egy McLaren-vásárló több emberrel oszthassa meg az élményt” – mondta, hozzátéve, hogy emiatt egyáltalán nincs kőbe vésve, hogy ez a bizonyos autó egy hagyományos értelemben vett, magas crossover lesz.

Michael Leiters már korábban is utalt rá, hogy McLaren SUV csak akkor készülhet, ha az képes magában hordozni a márka DNS-ét. Ez azt is jelenti, hogy a vállalat valószínűleg sosem árul majd klasszikus értelemben vett SUV-t. Ezt most tulajdonképpen Corstorphine is megerősítette, aki szerint a McLaren berkein belül most annak elemzése zajlik, hogy egy hasonló jellegű autó vajon képes lehet-e megfelelően reprezentálni a márkát.