Leeső Model Y kormány: a Tesla szerint az autó hibátlan, de azért kicserélik

2023.02.08. 14:08

Egészen hajmeresztő eseményeket élt át nemrég egy amerikai férfi és felesége. A házaspár éppen az alig egy hetes Model Y-jukkal haladtak egy autópályán, mikor elmondásuk szerint a Tesla kormánya egyszerűen kiesett a helyéről. Szerencsére baleset végül nem történt, de az ügyben furcsa hercehurca kezdődött a tulajdonos és a Tesla között.

A Tesla először nem akart felelősséget vállalni az eset miatt, a kormány 104 dolláros javítási költségét pedig a tulajdonossal akarta kifizettetni. A férfi erre érthető okokból nem volt hajlandó, és a Twitter népéhez fordult segítségért.

 Miután az esetről számos híroldal is beszámolt, a Tesla végül egy furcsa levelet küldött tulajdonosnak. E szerint a vállalat megállapította, hogy az autó hibátlan, nincs garanciális problémája és a Tesla nem felelős a történtekért, ám ennek ellenére, "jóakaratból" mégis hajlandóak visszatéríteni a Model Y árát.

 A tulajdonos ezt végül elfogadta, és elmondása szerint be is fizetett egy új Model Y-ra, melynek megérkezéséig egy csereautót is biztosítottak neki.