Egy V12-es Bálna-Merci is szólhat úgy, mint egy F1-es

2023.03.04. 16:03

A W140-es S osztály, vagyis a Bálna-Merci mára abszolút ikonná érett. Természetesen a csúcsmodell, vagyis az S600 a legkívánatosabb változat, amit egy végtelenül simán járó, 6 literes V12-es mozgat. Nyilván egy gyári S-ben nem az a lényege a hatalmas V12-esnek, hogy úgy szóljon, mint egy Gintani rendszer egy Aventadoron. De ha valakinek igénye van rá, a hangorkán is megoldható.

Forrás: Savage Garage
Forrás: Savage Garage

Ugyanis a W140-esben lévő M120-as motor tud szólni, ha a helyzet úgy kívánja, ugyanis ennek a változatai kerültek a Pagani Zondába is. Ezért nem meglepő, hogy volt olyan, akinek eszébe jutott, hogy megcsinálja az F1-esként szóló Bálnát. Az további jó hír, hogy bár már megindult felfelé az S600-ak ára, még bőven nem megfizethetetlen.

Többen is megcsinálták már az F1-esként, vagy Pagani Zondaként szóló S osztályt. Ezeket általában polgárpukkasztásra és trollkodásra szokták használni, hiszen annyira szürreális, ahogy egy hatalmas, szögletes Merci limó legalább olyan hangosan és szépen szól, mint egy Ferrari, egy Lamborghini vagy épp egy Pagani.

Az azonban rossz hír, hogy bár maga az autó nem drága, egy ilyen kipufogórendszer semmiképp nem lesz olcsó. Ennek az az oka, hogy nem elég a leömlők mögé feldobni egy üres csövet, mert attól ugyan hangos lesz, de nem fog így szólni. A lényeget a precízen kitalált, csúcsminőségben legyártott leömlőknél kell keresni és ezek mindegyike horror összeg. Egyébként a W220-as S osztály V12-eséből is ki lehet hozni ilyesmit, a metódus ugyanaz.

Sokan csináltak már ilyesmit, de a legnagyobbat futó ilyen építés egy effspot nevű youtuberhez kötődik, aki több videót is készített már az átalakított W140-eséről. Ezek mindegyikéből kiderül, hogy az ő kipufogórendszere 12 ezer dollárba került, ami átszámítva közel 4,3 millió forintnak felel meg.

Forrás: effspot / Savage Garage