FRISSÍTVE: Tömegbaleset az M1-esen: 5 kamion és 37 jármű ütközött (videó)

2023.03.11. 18:19 Módosítva: 2023.03.11. 18:50

A police.hu tájékoztatása szerint szombat délután fél háromkor az M1-es autópályán, Herceghalom térségében hat kamion, öt kisteherautó és 32 személyautó ütközött össze, több jármű kigyulladt. A baleset a Győr irányába vezető sávban történt, de egy kamion a Budapest felé vezető oldalra is átcsúszott, ezért az autópályát mindkét irányban lezárták, a forgalmat az 1-es útra terelik.

Az eddigi információk szerint 36-an sérültek meg, közülük egy 1 személy életveszélyes állapotban van, 13 fő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.  A hirado.hu szerint több tűzoltóautó, tíz mentőautó és négy mentőhelikopter is a helyszínre érkezett.

A balesetet valószínűleg a porvihar és az emiatt lecsökkent látótávolság okozta, megjegyzendő, hogy épp a fentiek miatt reggel a rajkai határátkelőhelyet le is zárták (majd kicsivel délután két óra előtt újranyitották).

Frissítés: a A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hivatalos Facebook oldalán közzétett bejegyzés szerint:

Az utinform.hu 18:50-es bejegyzése szerint: "A 31-es km-nél mindkét irányba megállt a forgalom. A rendőrség kitereli a pálya teljes forgalmát, az 1-es főútra, a 27-es jelű Herceghalom, valamint a 39-es jelű Bicske csomópontnál. Az 1-es főúton hosszabb menetidőre számítsanak a megnövekedett forgalom miatt. A baleset mögött rekedt járműveket a rendőrség visszafordítja."

Lazán az esethez kapcsolódik a helyes követési távolság figyelmen kívül hagyásáról szóló véleménycikkünk, amely szintén pont ma reggel jelent meg.