Mi köze van a baleseteknek a koronázási ceremóniához? Megható lépést tett a királyi család

2023.04.18. 13:36

Lauren Dohertyt is meghívták Károly király koronázási ünnepségére, aki súlyos közlekedési balesete után úgy döntött, megpróbál másokat megóvni attól, hogy hasonló baj érje őket. iii karoly

A Knaresbrorough-ban élő, 34 éves Lauren Doherty is részt vesz meghívottként III. Károly királykoronázási ceremóniáján, aki közlekedésbiztonsági oktatási tevékenységével már korábban is felkeltette a királyi család figyelmét - derül ki a a BBC cikkéből.

Doherty 2008 augusztusában súlyos közlekedési balesetet szenvedett, amelynek nyomán tolószékbe kényszerült. Az akkor még csak 20 éves nő balesete napján éjszaka barátaival tartott haza, amikor egy utcát keresztezve elütötte egy kisáruszállító autó. Mint mondja, 10 métert repült az ütközés után, majd három hetet töltött a Leeds General Infirmary kórház intenzív osztályán. Gerincsérülést szenvedett, aminek következtében korlátozottan tudja forgatni a fejét, és baloldalára részlegesen lebénult. Kilenc hónapon át kezelték kórházban, amit hat hónap rehabilitáció követett. 

Doherty nagyon meghatódott a meghívás nyomán. Rendkívüli megtiszteltetésnek tartja, hogy részt vehet egy olyan eseményen, amely az emberek életében normális esetben egyszer fordul elő. Doherty elmondta még, hogy már az is mélyen megtisztelte, amikor tavaly a királynő születésnapja alkalmával megkapta a British Empire Medal kitüntetést.

A baleset óta tolószékkel közlekedő Doherty 2016-ban kezdte jótékonysági tevékenységét. Iskolákba és munkahelyekre jár, hogy megossza az elmúlt15 évben szerzett keserű tapasztalatait az érdeklődőkkel. Abban bízik, hogy tanulnak balsorsából, és elkerülik, hogy hasonló balesetet szenvedjenek. Misszióját Road Safety Talksnak (Közlekedésbiztonsági beszélgetések) keresztelte. Rebecca Blunstone, a jótékonysági szervezet projektmenedzsere úgy véli, hogy a koronázási meghívással azt a rendkívüli munkát ismeri el a királyi család, amit Doherty sok éven át végzett mások tanításában. Szerinte a legfőbb üzenet az, hogy egy másodpercnyi figyelmetlenség is sorsfordító lehet az ember életében.