Sleeper alert: 270 lóerős, összkerekes városi kisautó

2023.05.06. 16:12

A Volkswagen csoport kisautói általában az üzemanyaghatékony működésről és az agilis mozgásukról ismeretesek, azonban egy angol tuningműhely olyat hozott ki a kis Skoda Citigoból, amit tényleg ritkán látni. Fogták a gyári egyliteres benzinmotort és beraktak a helyére egy kétliteres dízelt. Ha ez még nem lenne elég, az autó kapott Haldex-féle összkerékhajtást, illetve nitro befecskendezést is. A próbapadon a Volkswagen csoportos dízelből 270 lóerőt sikerült kihozni, ám az autót építő Darkside Developments szerint ideális esetben a teljesítmény akár a 350 lóerőt is elérheti.

Általában az ilyen autókra szokás zsebrakétaként hivatkozni, azonban építői szerint a kis Skoda versenypályára született. A köridők hajszolását elősegítendő, az autóba került sperrdifi és FIA homológ bukókeret, a gyári fékeket pedig Brembo tárcsákra és Porsche nyergekre cserélték.

A megpiszkált kis gép kívülről valóban nem sok mindenben különbözik a gyári Citigotól, bár a szárny, a fix ablakok és a hatalmas Octavia felnik árulkodóak lehetnek. Az autó -építői szerint- közúton is legálisan használható, és 15.500 angol fontért (kb.: 6,6 millió forintért) bárki megveheti.

Forrás: Carscoops