Drónnal csaptak le a rendőrök egy illegális versenyre Szolnokon

2023.07.12. 10:17

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészei a Szolnoki Rendőrkapitánysággal, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal vizsgabiztos és ellenőr munkatársaival együtt közös akciót szerveztek az illegális gyorsulási versenyek ellen, ezért 2023 július 8-án éjjel a Szolnok, Felső Szandai réten közlekedő autósokat ellenőrizték.

A komplex közlekedési akció célja a gyorsulási versenyek visszaszorítása, illetve az átalakított járművek kiszűrése volt. Az ellenőrzést a levegőből egy drón is segítette – írta a police.hu.

Az rendőrök két esetben szabtak ki helyszíni bírságot, kilenc szabálysértési feljelentést tettek és hat jármű forgalmi engedélyét vonták be, mivel azokat engedély nélkül átalakították.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedésbiztonságra, azon belül is az egyik legfőbb baleseti veszélyforrásra, a közlekedés résztvevőire veszélyt jelentő, jogellenes gyorsulási futamok, valamint a sebességtúllépések visszaszorítására.

Közleményük végén kijelentették, hogy a jövőben is lesznek ilyen jellegű közlekedésrendészeti akciók.