A kiscica nem a motortérbe való, mégis ott utazott

2023.07.21. 14:33

Tűzoltók találtak rá a veszprémi laktanya udvarán egy apró macskára, aki épp hangosan nyávogva kereste az emberek társaságát. Az autók közül előkerülő állatról azt hitték, hogy egy arrafelé sokszor előforduló macska kölyke lehet, vagy egy szomszédos telekről érkezett.

A veszprémi tűzoltók megetették és megitatták, sőt, az egyikük egyből jelezte is, hogy szívesen megtartaná. Aztán amikor később keresték, hívogatták, sehol nem lett meg az állat.

Ekkor derült ki, hogy a valóság lényegesen kacifántosabb annál, amire bárki is gondolhatott volna: ugyanis ugyanez a kismacska megjelent az ajkai laktanya udvarán is. A furcsa esetet nem a Matrix hibája okozta, hanem a pici állat hatalmas kíváncsisága.

Az történt ugyanis, hogy a cica bemászott egy autó motorterébe, és egyik helyről simán elutazott a másikra. A Veszprémből érkező tűzoltó miután Ajkán leparkolt, az autójából előmászott a már korábban megismert kismacska. Óriási mákja volt, hiszen elektromos autóról van szó, amelynek motortere kevésbé veszélyes a belső égésű motorral szerelt típusokénál.

Ajkán is azonnal jelezte egy ottani tűzoltó, hogy szívesen örökbe fogadná a pár hetes cirmost. Lemeccselték, és végül az ajkai kollégánál landolt a kiscica. Valószínűleg igen jó helye lesz, hiszen kertes házban fog élni, ráadásul társasága is lesz, több másik négylábú is lakik már ott.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság - Facebook