A Porsche 911 lesz a villanyosítás egyik biztos túlélője

2023.07.27. 06:25

A Porsche jelenlegi célja, hogy 2030-ra eladásainak 80 százalékát villanyautók tegyék ki. Viszont a 911 biztos, hogy nem jut a villanyosítás sorsára, azokban mindaddig belső égésű motor lesz, ameddig csak lehet – jelentette ki a cég egyik vezetője. A 911 tavaly az eladások 13 százalékát tette ki.

A német autógyártó a közelmúltban elkezdett befektetni az e-üzemanyagokba, és arra törekednek, hogy az ilyen, alternatív üzemanyagot használó autók értékesítése 2035 után is lehetséges legyen.

A Porsche az elektromosnak tervezett Taycan mellett meglévő modelleket is elektromos platformra ültet át: kezdetben a kisebb városi terepjárójából, a Macanból, aztán a 718-ból, végül pedig a Cayenneből farag tisztán elektromos meghajtású autót - ezt Karl Dums, a Porsche e-fuels csapatának a vezetője mondta, írta a Reuters

A Porschéhoz hasonlóan a Ferrari is szorgalmazza, hogy e-üzemanyaggal hajtott autók lehessenek kivételek a 2035-től esedékes EU szabályozás alól, bár ők is egyre jobban próbálnak átállni a tisztán elektromos vagy hibrid hajtásra.