Vennél egy új, csúcs-Lambót? Lesz vele egy kis gond

2023.07.28. 07:27

A Lamborghini idén márciusban mutatta be új, V12-es csúcsmodelljét, az 1001 lóerős Revueltót. A régóta a piacon lévő Aventador utódja még meg se érkezett igazán, de már most akkora az érdeklődés a típus iránt, hogy alig győzi a gyártó.

Ha valaki most jött rá, hogy vásárolna egy az újdonságból, az a kellemetlen meglepetés érheti, hogy legkorábban két év múlva kaphatja meg. Az történt ugyanis, hogy bár egyetlen ügyfél sem vezette, már most eladtak belőle több ezer példányt.

A gyártási kapacitást két évre előre lefoglalják az eddig eladott Revueltók. Mindez számszerűsítve nagyjából 4200 darabot jelent, mindössze pár hónap leforgása alatt. Csak hogy egy kicsit kontextusba helyezzük ezeket a számokat: az Aventador a Lamborghini történetének legsikeresebb típusa, és abból a 11 éves modellciklusa alatt összesen több, mint 11 ezer példány készült.

641600

A Revueltóból tehát pár hónap alatt harmadannyit adtak el, mint az Aventadorból több, mint egy évtized alatt. Nem rossz számok ezek, ugyanakkor azt is érdemes figyelembe venni, hogy ez most egy vadiúj modell, amit sokan szeretnének megszerezni minél előbb. A gyönyörű szupersportautó árát egyelőre nem ismerjük, de valószínűleg szemmel is jól látható összeget kérnek majd érte.

A Lamborghini első hibrid szupersportautója egyébként igen finom falatnak tűnik: a 6,5 literes V12-es és az elektromos rendszer összesen 1001 lóerő leadására képes. Az összkerekes Revueltónak a nulla-százhoz elég mindössze 2,5 másodperc, majd további 4,5 kell a 200 km/h eléréséhez. A pontos végsebességét nem árulták el, csak annyit közöltek, hogy több, mint 350 km/h.

Forrás: Lamborghini