Új pickupot mutatott a Toyota, ami néhol a Hiluxot is leválthatja

2023.08.17. 11:22

A Toyotáról többünknek a megbízhatóság jut eszébe, amiért igen sokat tettek a márka különféle terepjárói és pickupjai. Ott van például a Hilux, vagy épp a Land Cruiser, hogy csak a két legnépszerűbbet említsük.

A Land Cruiser két változata is megkapta a maga frissítését a közelmúltban, most pedig a nagy terepjárók után egy aranyos, kicsi pickupot mutatott be a japán gyártó.

A Rangga Conceptet Délkelet-Ázsiának szánja a Toyota, ennek megfelelően Indonéziában mutatták be. Bár egyelőre még koncepcióautóról van szó, úgy tűnik, hogy a most bemutatott Rangga közel lehet a szériaérett állapothoz.

Az újdonság egyébként külsőre sem utolsó: szögletes, de modern a fülke, és egyértelműen látszik rajta, hogy egy Toyotáról van szó. A plató túlnyúlása és magassága némileg fura arányúvá teszi, de ezekkel együtt is van egy bájos, visszafogottan karakteres kiállása.

Bár egyelőre kevés konkrét technikai részletet árultak el, az azért kiderült, hogy a Toyota IMV-o platformjára épül majd az újdonság. Várhatóan lesz belőle hibrid és teljesen elektromos változat is. De nemcsak a sokféle hajtáslánc lehetősége lehet vonzó a leendő ügyfeleknek, hanem az is, hogy mennyire sokféle változatban készülhet az újdonság.

Magát a bemutatót is a Rangga flexibilitására hegyezték ki: versenyt hirdettek Indonéziában, ami arról szólt, hogy minél kreatívabban kellett átalakítani az újdonságot. Született például ausztrál stílusú, visszafogottabb darab, tetősátras lakóautó és teljesen elborult, japán stílusban tuningolt változat is. Ezek egyelőre csak virtuálisan léteznek.

A Toyota elsősorban teherautónak szánja, ami sok helyen még a Hiluxot is kiválthatja. Azonban azt is hozzátették, hogy szerintük lesznek olyan ügyfeleik is, akik nem teherautóként, hanem személyautóként gondolnak majd a Ranggára, és nekik szintén fontos lehet a moduláris felépítés.

Az eddigi információk alapján borítékolható, hogy érkezik szériaváltozat a Ranggából, nem marad meg koncepcióautónak. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy az újdonság pontosan mikor érkezik, és az árakról se volt még szó. Arról nem beszéltek, hogy idővel Európa vagy az Egyesült Államok kaphat-e a modellből. A bemutató helyszíne és az eddigi kommunikáció alapján erre egyébként kicsi az esély.

Forrás: Toyota