Ken Block a halála előtt még készült egy nagy dobással

2023.08.26. 05:55

Az egész autós társadalmat megrázta Ken Block januári tragédiája. A WRC-ben is szerencsét próbált, de a – cipőmárkája mellett – főleg Gymkhana videóival elhíresült amerikai fenegyerek újév másnapján szenvedett halálos motorosszán balesetet.

Most, több mint 8 hónappal a szerencsétlenség után Block közeli barátja és riválisa, Travis Pastrana osztott meg részleteket egy soha el nem készült utolsó Gymkhana epizódról, mely minden eddiginél nagyobbat szólt volna.

DSC 7107


Az utolsó két Gymkhana főszereplője szerint az ötletelés azzal kezdődött, hogy összeszedték azokat az igazán durva mutatványokat, melyeket eddig nem tudtak megvalósítani. Végül egy egészen izgalmas terv rajzolódott ki, a végén egy nagy csavarral.

Az ötlet középpontjában Pastrana és Block rivalizálása állt, melynek tetőpontjaként ketten egymással versenyezve driftelnek fel a szélsőséges időjárásáról híres Washington-hegyre, majd a befutó után közösen hajtanak bele a naplementébe. Ezután indul a stáblista egy rövid videóval, melyben Block lánya, Lia magára ölti a tűzálló overált, hogy ő vigye tovább a nagy múltú szériát.

Bár Block halálával a videó már nem valósulhat meg, látszólag semmi sem zárja ki, hogy egy idő után valóban Lia vegye át a stafétát.