Akár 272 lóerős plug-in hibrid hajtáslánccal érkezik az új Passat kombi

2023.08.31. 18:10

A Volkswagen nemrég hivatalosan is lerántotta a leplet az új Passat Variant kombiról, mely csendet, kényelmet és a vadiúj plug-in hibrid hajtásláncoknak hála sok-sok lóerőt és alacsony fogyasztást ígér.

Haladjunk belülről kifelé. A Volkswagen külön kihangsúlyozta, hogy az új Passat teljesen áttervezett, minőségi belsőt kap, melynek középpontjában egy jókora infotainment kijelző áll. Az ezen futó rendszert az ügyfelek visszajelzései alapján rengeteget finomították az utóbbi időben, így a gyártó reményei szerint egyszerre lesz stílusos, átlátható és könnyen használható.

Az autóba új, fejlett vezetéstámogató rendszerek is kerülnek, melyek közül a sajtóközlemény elsősorban az opcionális parkoló asszisztenst emelte ki. Két rendszer közül választhatunk: ezek a Park Assist Plus és a fejlettebb Park Assist Pro, melyhez egy speciális memóriafunkció is elérhető. Ennek lényege, hogy a sofőr kérésére az autó rögzíti egy utazás utolsó 50 méterét, így legközelebb képes lesz azt magától ismét megtenni. Ezen kívül az új Passat távvezérelhető lesz egy telefonos applikációval is, melynek hála nem jelenthetnek gondot többé a szűk parkolóhelyek.

A kényelmes utazásról az ergoActive masszázsülések, míg a remek menetdinamikáról a DCC Pro adaptív felfüggesztés gondoskodik. Ennek elektronikusan vezérelt lengéscsillapítói ezredmásodpercek alatt reagálnak az útviszonyok változására és a vezetési helyzetre, és automatikusan beállítják a megfelelő mértékű csillapítást.

A válaszható hajtásláncopciók rendkívül széles skálán mozognak: a 122, 150 és 193 lóerővel is elérhető kétliteres turbódízel, és a 48 voltos lágy hibrid rendszerrel megtámogatott 150, 204 vagy 262 lóerős eTSI benzinmotorok mellett a kínálat csúcsát a két új plug-in hibrid variáns jelenti. Ezek 204 vagy 272 lóerős maximális teljesítmény mellett akár 100 kilométert is képesek megtenni teljesen elektromos üzemmódban, melyről egy 19,7 kilowattórás akkumulátor gondoskodik. Utóbbi váltóáramról 11 kilowattal is tölthető, míg az eHybrid változatok akár 50 kilowattos egyenáramú gyorstöltést is támogatnak.


Az automata DSG váltó minden motornál alapfelszereltség, míg a 265 és 193 lóerős verziók 4MOTION összkerékhajtással érkeznek. Az 50 milliméterrel megnyújtott tengelytáv miatt nőtt a hátsó lábtér és a csomagtartó is, mely így már 1920 literes kapacitással bír.

Az új Volkswagen Passat Variant szeptember 5 és 9 között a frankfurti autószalonon életnagyságban is debütál, míg az első vásárlók 2024 első negyedében vehetik át saját példányaikat.