Már biztos, hogy lényegében megszűnik a Seat

2023.09.04. 15:03

A VW csoport meglépte a várhatót, és lényegében elbúcsúzik a Seattól. A Volkswagen vezérigazgatója az Autocarnak kijelentette, hogy a Seat jövője a Cuprában van. 

A Seat már egy ideje nehéz helyzetben van cégcsoporton belül, ugyanis a Cupra kiválása után elvesztette cégcsoporton belüli irányát. Korábban a Seat volt az, aki a fiatalos, sportos autókat gyártotta, de ezt átvette a Cupra, ami azóta Európa egyik leggyorsabban fejlődő márkája lett. A VW csoporton belül az irányvesztés pedig érzékelhető volt, és a Cupra fellendülése miatt a fiatalabb cég volt az esélyesebb, ami életben marad. Ez pedig így is történt, Thomas Schäfer kijelentette, hogy a Seat a jelenlegi modelljeik kifutása utána elköszön a mainstream autógyártástól. Ebből pedig a Cupra még inkább nyertesként jön ki, ugyanis így még nagyobb fókuszt kapnak az anyacégtől - valamint forrást.

Viszont ez nem jelenti a Seat márkanév végét. Schäfer csak annyit mondott, hogy találnak a Seatnak egy másik feladatot. Ez pedig pletykák szerint a robogógyártás lehet.

A Cuprának pedig igenis jól megy, a Müncheni Autószalonon is jelen van, ahol élőben lehet megtekinteni a shooting brake koncepcióautójukat, a Cupra DarkRebelt.