Háló, doboz, fadarab az úton? Csak ne hősködj!

2023.09.04. 11:39

Bizonyára mindenkinek kellett már úton heverő tárgyakat kerülgetnie. A jelenség a Magyar Közút szerint is igen gyakori, a szervezet pedig egy friss videóval illusztrálta, hogyan kell az ilyen veszélyeket szakszerűen elhárítani.

Nemrég az M0-s autópálya egyik sávját torlaszolta el félig egy jókora zöld háló, melyet a közlekedők a leállósávon keresztül próbáltak kikerülni. A Magyar Közút szerint ha bárki hasonlót tapasztal, értesítse őket vagy a rendőrséget, és véletlenül se próbálja maga arrébb vinni az úton heverő tárgyat.

Képernyőkép 2023-09-04 110738.png

„Kérjük, senki ne legyen hős, ha bármit észlel az úttesten, mihamarabb értesítsen bennünket vagy a rendőrséget, mert egy gyorsforgalmi úton a járműből ki-be ugrálni bármilyen jó szándékkal is tesszük, életveszélyes (...)" – írják.

 Jelen esetben egy közeli rendőrautó ért elsőként a helyszínre, az egyenruhások pedig az életüket a lehető legkevésbé kockáztatva jártak el: végig a rendőrautóban maradva az út szélére húzták a hálót, ahonnan később a Magyar Közút egy munkatársa begyűjtötte azt.

„Szeretnénk újra megragadni a figyelmet: mindenki úgy rögzítse a szállítani valóját, hogy az oda is érjen a célhoz, autóval együtt!" - zárja a szervezet.