Újabb olasz nagydíj, újabb kirabolt F1-es pilóta

2023.09.05. 14:58

Ifjabbik Carlos Sainz hétvégéje remekül indult, elfogadhatóan folytatódott, majd egy borzalmas élménnyel ért véget. A Ferrari Formula 1-es pilótája az olasz nagydíj időmérőjén megszerezte az első rajtkockát, a futamon pedig a harmadik helyen ért célba a két domináns Red Bull mögött. Bár a spanyol pilóta ekkor azt hihette, a hétvége legnehezebb pillanata a saját csapattársával vívott ádáz csata volt az utolsó körökben, az élet tartogatott még számára egy fordulatot.

Sainz a futam utáni este néhány csapattag társaságában kilépett a milánói Armani Hotel elé, ahol hamar megkörnyékezte három 18-20 év körüli fiatal, hogy autogramot kérjenek tőle. Hogy ezután pontosan mi történt, egyelőre nem tisztázott, mindenesetre Sainz 324 ezer dolláros (116 millió forint) Richard Mille karórája a „rajongók" egyikénél kötött ki.

GettyImages-1644655466


A három fiatal ezután megpróbált elmenekülni a helyszínről, ám a spanyol versenyző és stábja nem hagyta annyiban a dolgot: futva a tolvajok után eredtek, és hamar sikerült is elkapniuk mindegyiküket. Az órát sikerült visszaszerezni, a három fiatal pedig rendőrkézre került.

 „Ahogy azt bizonyára sokan tudjátok, tegnap sajnálatos  élményben volt részünk Milánóban. A legfontosabb, hogy mindannyian jól vagyunk, és ez az egész csak egy kellemetlen anekdota marad. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki tegnap segített nekünk – beleértve a milánói rendőrséget a gyors beavatkozásért – és köszönöm a sok üzenetet is." – írta később Sainz az X-en (korábban Twitter).

Az utóbbi években ez már a harmadik eset, hogy tolvajok órát lopnak egy Formula 1-es pilótától. Tavaly szintén az olasz nagydíj után, Sainz csapattársával, a monacói születésű Charles Leclerc-rel történt kísértetiesen hasonló, míg pár évvel korábban a McLarenes Lando Norris vált egy erőszakos rablótámadás áldozatává.