Kiszivárgott képeken az Alfa kis, elektromos SUV-je

2023.09.12. 11:49

A Jeep Avenger sikere után várható volt, hogy a Stellantis más márkák alatt, más külsővel is kiad hasonló típusokat. Így hát lesz relatíve apró, elektromos Alfa SUV is, aminek bár a nevét még nem ismerjük, képeken már meg tudjuk tekinteni.

Az STLA Small, vagyis e-CMP2 platformra épülő újdonságot Brennero néven lehetett eddig sejteni, ezt azonban az Alfa Romeo vezérigazgatója megcáfolta. Jean-Philippe Imparato azt mondta a 2023-as Brüsszeli Autószalonon, hogy az autó neve szavazás útján dől majd el, és nem a már említett Brennero lesz.

A kiszivárgott képeken elvileg az eddig még névtelen új modellt látjuk. Iparági források szerint a képek egy, az Alfával közösen dolgozó, de külsős dizájnertől származnak, de a helyzet ennél azért egy kicsit kacifántosabb.

Nem arról van szó, hogy a tervező lenyúlta és kiposztolta a képeket, mindenképpen hibázott: a portfóliójában közzétette az újdonság digitális műszerfalának grafikáit, amin szerencsétlenségére szerepel maga az autó is. Ez ugyebár azért problémás, mert az új Alfát még nem mutatták be, de így digitális formában már szemügyre lehet venni.

A tervező azóta törölte a porfóliójából a látványterveket, de az internet világában már egyetlen másodperccel a feltöltés után is késő lett volna. A képeket egyébként a CocheSpias szúrta ki, és az is kiderült, hogy az autónak még tényleg nincs konkrét neve, a cégen belül is csak Project 966-nak nevezik.

A tervező feladata egyébként az volt, hogy a leendő modellhez megtervezze a vezetési módokhoz tartozó felületeket a digitális műszerfalon. Lesz Power, Eco és Charge mód, illetve a képek között szerepel olyan, amin akkupakkot hordó Alfa Romeo látszik, ebből pedig az következik, hogy lesz tisztán elektromos változat. Ha a technikát közel változatatás nélkül veszik át a Stellantis más autóiból, akkor egy 54 kWh-s akkupakk várható, amivel nagyjából 400-500 kilométeres hatótávot lehet elérni.

Egyelőre egyetlen kép van, amin jól látszik az egész autó. A külső alapján nagyon hasonlít a Tonaléra, és érdekes, hogy a kép alapján az arányai is annyira hasonlóak, hogy elsőre azt is nehéz megmondani, hogy ez egy kisebb autó. A kép alapján az első fényszórók elég szigorúak lesznek, a felnik és egyéb részletek pedig jól illenek a márka arculatába.

Ha addig nem jön másik, ez lehet az első Alfa Romeo, amit csak áram hajt majd. Azt még egyelőre nem tudjuk, hogy terveznek-e hibrid, esetleg hagyományos belső égésű motorral szerelt változatot is gyártani, de nagyobb esély van arra, hogy ilyenek nem fognak készülni. Utóbbit megerősíti a zero to zero - nullától nulláig - elv: a márka terve az, hogy nulla elektromos autótól a nulla emisszióig jussanak el, méghozzá 2027-ig.

Forrás: Autoevolution / CocheSpias