Nem vette jól a jávorszarvastesztet a BYD szedánja

2023.09.14. 11:56

A kezelhetőségi teszteket végző km77.com nemrég a kínai villanyautó-piac egyik reménységét, a BYD Hant is alaposan megizzasztotta a bóják között. Az 517 lóerős sportszedántól joggal várhattunk erős eredményeket, ám a dolgok végül nem alakultak túl jól.

A km77.com csapata elsőként egy szlalomtesztet hajtott végre, a modell pedig kifejezetten nehezen kezelhetőnek bizonyult. A sofőr szerint sport módban kontrollálhatatlanul hirtelen érkezik az erő, de a hátsó tengely stabilitásával sem volt elégedett. A Han végül 23,9 másodperc alatt teljesítette a pályát, mely nagyjából a német prémiummárkák elektromos SUV-ivel van egy szinten, és 2,4 másodperccel gyengébb, mint a Porsche Taycan GTS eredménye.

 A jávorszarvasteszt sem alakult jól: a Han csúnyán megbukott 77 km/h-nál, ráadásul kicsivel ugyan, de még 74 km/h-nál sem tudott a bóják között maradni. A kínai modell végül csak 70-nél vette sikeresen az akadályt. A sofőr szerint itt elsősorban az alulkormányozottság a baj.

A teszt végül a Michelin Pilot Sport 4S gumik ellenére is az előzetes elvárásoknál gyengébb zárult, a km77.com csapata szerint pedig a Han valójában nem egy sportszedán, csak egy nagyon erős luxusautó.