Hivatalos: jövőre visszatér a Genfi Autószalon

2023.10.15. 09:16

Négy év után ismét megrendezésre kerül a Genfi Autószalon. Már a rendezvény időpontja is megvan: 2024. február 26 - március 3. Persze, ha addig nem mondják le. Megint.

Az elmúlt négy év történései nem voltak kegyesek a Genfi Autószalonhoz. Először 2020-ban fújták le a rendezvényt a koronavírus miatt. Majd 2021-ben bejelentették, hogy lesz egy második Genfi Autószalon Katarban. Ez a Geneva International Motor Show nevet kapta és kétévente kerül megrendezésre. (Az első idén október 5-14 között volt.) Viszont ennek ellenére a 2021-es Genfi Autószalon is elmaradt a COVID miatt.

Majd ugyanezen év végén jelezték, hogy a 2022-es autószalonra se számítsunk. Miért? Koronavírus - valamint a globális chiphiány is szerepet játszott benne.

De 2022. augusztusában beállt a változás, ugyanis már nem a koronavírus, hanem világgazdasági és a geopolitikai bizonytalanságok miatt mondták le az idei rendezvényt. De csak a Genfben megtartandót.

És így érünk el az októberi bejelentéshez, miszerint 2024-ben már tényleg lesz Genfi Autószalon a genfi Palexpo központban. Viszont más formátumban kerül megrendezésre, hogy a szervezők és a kiállítók költségeit egyaránt csökkenteni tudják. Azt nem részletezték, hogy ez mit jelent a gyakorlatban. Jegyeket decembertől lehet majd vásárolni az eseményre.