Duplázott az Üllőin: jár érte a 117 ezer forintos csekk

2023.10.25. 07:55

Túlzás a 104 km/órás sebesség a városban. 

Péntek estétől szombat reggeli traffipaxoztak Budapesten a rendőrök és 334 gyorshajtóról készült fénykép. 

A police.hu összefoglalója szerint326 esetben közigazgatási feljelentést tettek, 8 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki.

A legjelentősebb sebességtúllépést az Üllői úton mérték. A sofőr 50 km/óra helyett 104 km/órával közlekedett. Cserébe 117 ezer forintot fizethet és 6 bütetőpontra számíthat.

A rendórök emellett más szabálytalanságok miatt is intézkedtek; egy-egy engedély nélkül átalakított, forgalomból kitiltott, illetve biztonságos közlekedésre alkalmatlan jármű vezetőjével szemben, de szabtak ki bírságot kötelező felelősségbiztosítás hiánya és kanyarodási szabályok megszegése vagy gyalogos szabálysértés miatt is.

A közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket „...hogy mindenki hazaérjen!”

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2571-en lépték át, amely ismét magasabb szám, mint az előző hetekben. A jogsértések elkövetőinek minimum 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük. Ennél magasabb összegű bírságot kap az a sofőr, aki az 51-es számú főút belterületi részén 50 km/h helyett 103 km/h-val, valamint az az autóvezető is, aki az 5-ös számú főúton 90 km/h helyett 172 km/h-val közlekedett.