Szír férfi, lengyel rendszámú SUV-vel tarolt le egy magyar munkagépet az M0-son

2023.11.16. 17:47

A Magyar Közút már többször megosztotta, hogy mennyire veszélyes azokon az útszakaszokon dolgozni, ahol nagy sebességgel közlekednek az autók. A munkagépeiket rendszeresen éri baleset, ami legtöbbször a többi sofőr figyelmetlenségéből adódik.

Most is ez történt: a munkások épp az M0-s és az M31-es csomópontjában kaszáltak este, amikor valaki figyelmetlenül a mögöttük lévő teherautóba csapódott. A videón is látszik, ahogy egy Jeep nagy sebességgel érkezve beleszáll a teherautóba, majd megpördül és végül az oldalára borulva áll meg.

A dologgal kapcsolatban érdekes adalék, hogy a képek alapján egy Jeep Cherokee szenvedett balesetet, amiről már a jávorszarvasteszteken is kiderült, hogy  nem kimondottan stabil.

Az esetet figyelmetlenség okozhatta, hiszen a teherautón hatalmas, narancssárga fények villogtak, amik messziről is remekül látszanak. Szerencsére a teherautón volt ütközéselnyelő, ami szokás szerint jól működött, a balesetben egyik munkás se sérült meg.

A Közút információi alapján a szír állampolgárságú férfi ittas állapotban rongyolt bele a lengyel rendszámú hobbiterepjáróval a teherautóba. A baleset után több arra közlekedő autós mellé szeretett volna bekérdezkedni, de senki nem vette fel, és a rendőrök végül elkapták. A felelőtlen és figyelmetlen férfi ellen eljárást indítottak.

Jól látszik, hogy hiába tesznek meg a munkások mindent, hogy ilyen esetek ne történjenek meg: ha valaki nem tart be alapvető szabályokat, hamar megtörténhet a baj, mint ahogy itt is. Nagy szerencse, hogy ezúttal senki nem sérült meg.

Forrás: Magyar Közút - Instagram