Meg akart lépni az igazoltatás elől, elsodort egy rendőrt és egy polgárőrt – videó

2023.11.20. 14:48

Nem volt érvényes jogosítványa, mégis vezetett, amikor pedig igazoltatni akarták, elsodorta a rendőrt és a polgárőrt – a Fővárosi Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé, írta az Ügyészség.

A vád szerint két éve lejárt a jogosítványa annak a nógrádi férfinak, aki 2023. szeptember 19-én kölcsönkért járművel Budapestre autózott két utassal. Másnap hajnalban megállt egy benzinkútnál, ahol egy rendőr igazoltatni akarta, mivel az autó közlekedésre alkalmasságát akarta ellenőrizni. A férfi ugyan a kormány mögött ült, de közölte, hogy nem ő vezetett. Amikor a rendőr folytatni akarta az intézkedést, a férfi beindította a motort és nagy sebességgel elhajtott. A rendőrt és a rendőrt segítő polgárőrt autójával elsodorta, mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek.

foto-2-1.png

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki – a más bűncselekmények mellett garázdaság és ittas vezetés vétsége miatt korábban már többször elítélt – férfit, és sikeresen indítványozta, hogy a bíróság a gyanúsítottal szemben rendeljen el bűnügyi felügyeletet és írja elő a vezetéstől való eltiltást.

A nyomozó ügyészség a bűnügyi felügyeletben lévő elkövetőt gyorsított eljárásban a mai napon bíróság elé állította. Az ügyben a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság fog dönteni.